Telefon: 72 60 60 50
Mandag og Torsdag: 8:00 - 18:00
Tirsdag og Onsdag: 8:00 - 16:00
Fredag: 8:00 - 15:00
Veterinærvakt

Harrison's Bird Foods

God ernæring er noe av det viktigste man skal tenke på når man holder fugler til kjæledyr. Dårlig ernæring er årsaken til 90% av alle helseproblemer hos tamfugler,  og den vanligste årsaken til tidlig død. Harrison's Bird Foods er en serie organiske dietter for tamfugler, og er utarbeidet av veterinærer og ernæringseksperter med fugl som fagfelt. Årsaken til Harrison's fokus på organiske råvarer er at fugler er svært sensitive for sprøytemidler, og kan påvirkes sterkt dersom dietten man gir dem er behandlet med dette.

Det finnes mange ulike valg på markedet når man skal velge dietter til fugl.

Frøblandinger
– En diett basert kun på frøblandinger vil ikke være tilstrekkelig for fuglens næringsbehov, og man har funnet ut at de vanligste frøblandingene mangler minst 32 essensielle næringsstoffer for fugl. Man kan ofte se at fugler som er tilvent frøblandinger vil ha vanskeligere for å lære seg å spise mer næringsnyttige dietter, og at de ofte plukker ut frø og velger og spise disse fremfor noe annet.
Frukt og grønnsaker
– Enten som en diett alene, eller som supplement til frøblandinger vil gi samme problem som ved fôring med frøblandinger da de tilfører lite eller ingen av de 32 manglende essensielle næringsstoffene for fugl. Et annet problem er at mye av det man kan få kjøpt av frukt og grønnsaker ofte blir dyrket med hurtig vekst og stor størrelse som mål, noe som vil gå ut over kvaliteten på næringsstoffene de inneholder. Husk også at fugler er svært sensitive for sprøytemidler, noe frukt og grønnsaker ofte er behandlet med.
«Menneskemat»
- En diett basert på våre matrester vil ikke bare ha mangel på de essensielle næringsstoffene for fugl, men kan også være rett og slett farlig for fugler å spise, enten det er fet og salt mat som pizza, potetgull, eller grønnsaker som kål og avocado. Adferdsproblemer hos tamfugler har også ofte en sammenheng med rutiner der fuglen får spise av vår mat.
Etterligning av ville fuglers dietter
– Er egentlig en god tanke, men det vil være praktisk umulig for oss å vite hvilken diett en vill fugl vil spise fra dag til dag, og fra sesong til sesong. Stor fare for at vi ikke klarer å fôre med tilstrekkelig mengde essensielle næringsstoffer.
Fargede pellets
– Morsomme farger og former på tamfuglers pellets har vist seg å bety mer for eiere enn for fuglen som skal spise det. Fordi fugler spiser kjent mat, vil fugler som er «trent» til å spise fargede pellets ha vanskelig for å gå over til mer næringsnyttige dietter. Dette vil være til stor ulempe for fuglen da fargede pellets ofte er laget av blant annet mel og restprodukter av frøblandinger, noe som fort vil gi mangel på de essensielle næringsstoffene de trenger.

Vi har i dag blitt mer bevisste på hva dårlig ernæring gjør med både oss og våre kjæledyr. Likevel er det mange kjæledyr som har unødige lidelser som følge av dietten de spiser, derfor er det viktig at vi setter oss inn i dyreartens behov, og at vi setter krav til produktene vi gir dem.

Harrison's Bird Foods inneholder:

  • Ingen kjemiske sprøytemidler som insekticider, herbicider eller fungicider.
  • Ingen konserveringsmidler.
  • Ingen kunstige fargestoffer, søtningsmiddel eller smakstilsetninger.
  • Ingen overdoserte vitaminer.

Harrison's Bird Foods kontrollerer alle sine produkter for sykdomsfremkallende bakterier, mugg og ulike naturlige enzymer for å sikre produktenes sikkerhet. Diettene inneholder ingen kunstige tilsetninger, og ingen biprodukter, men er laget av naturlige fullkorn og belgfrukter noe som kan bety at farge, tekstur og utseende på fôret kan være ulikt fra pose til pose.

Ved fullfôring med Harrison's kreves det lite eller ingen næringssupplering.

Selv om noen fugler som har blitt vant til å spise en type diett kan være vanskelig å konvertere til mer næringsnyttige dietter, er dette ikke umulig og det finnes mange nyttige tips man kan ta bruk i overgangen. Ta kontakt med oss dersom du ønsker kostholdsrådgivning av din tamfugl.

Vi har foreløpig ikke alle Harrison's dietter inne, men alle kan skaffes etter etterspørsel.