Sunniva Morgan

Utdanning

Dyrepleierutdannelse ved Norges Veterinærhøgskole i Oslo:

Tidspunkt:
Høsten 2004 til Våren 2006.

Lengre kurs

Rehabilitering av hund og hest for dyrepleiere ved Sveriges landbruksuniversitet i Skara:

Tidspunkt:
September 2008 til april 2009.
  • Forskjellige teknikker innenfor rehabilitering
  • Hvordan drive en rehabvirksomhet
  • Rehabilitering av forskjellige typer lidelser
  • Praktiske og teoretiske eksamener
  • Fordypningsoppgave

Sertifiseringskurs i vestlig/medisinsk akupunktur og smertebehandling ved European School of Veterinary Postgraduate Studies:

Tidspunkt:
Februar 2016 til mai 2017.
Innhold:
  • Gjennomføring av trygg og kompetent behandling med akupunktur
  • Prinsipper for valg av akupunkturpunkter fra et vestlig perspektiv
  • Palpasjon av og forståelse for betydningen av myofascielle triggerpunkter, samt behandling med akupunktur
  • Forståelse av akupunktur fra et vitenskapelig ståsted jmf kinesisk akupunktur
  • Forståelse av kroniske smertetilstander generelt og i sammenheng med vestlig akupunktur
  • Forståelse av tilgjengelig forskning innenfor emnet og basisen for behandling av forskjellige tilstander
  • Forståelse for og gjennomføring av elektroakupunktur (stimulering av nåler med strøm)
  • Den nevro-fysiologiske bakgrunnen for akutt og kronisk smerte
  • Utredening og behandling av kronsike smertetilstander og multimodale tilnærminger til behandling
  • Behandling av andre tilstander med akupunktur
  • Analyse av forskning og forståelse av placebo/nocebo effekt
  • Prøve på slutten av hver modul, samt eksamen
  • Case reports og case studies

Hundefysioterapeututdannelse ved naturmedicinskt hälsocenter i Göteborg:

Tidspunkt:
Januar 2005 til desember 2006.
  • Anatomi og fysiologi
  • Diagnostikk av skader i muskler og skjelett
  • Terapeutisk ultralyd
  • Elektroterapi
  • Vestlig akupunktur
  • Laserterapi
  • Magnetterapi
  • Skriftlig og praktisk eksamen

Hundemassasjeutdannelse ved Axelsons Bodywork School i Oslo:

Tidspunkt:
Januar 2005 til Juni 2006.
  • Stretching
  • Stresspunktbehandling
  • Bindevevsmassasje
  • Palpasjon
  • Forskjellige massasjeteknikker
  • Skriftlig og praktisk eksamen
  • 100 praksis timer

Korte kurs

Rehabilitering:

2016:
Kurs i manuell terapi på hund for veterinærer og dyrepleiere (leddmobilisering av nakke, rygg, bekken og ekstremitets ledd) med Laurie Edge-Hughes, NMBU, SEVU.
2015:
6th annual Symposium on Therapeutic Advances in Animal Rehabilitation (STAAR Conference) i New Jersey, USA. Workshops i "Basic Manual Therapy for the Canine Spine" og "Physical Therapy Treatment Plans for Sports Related Injuries".
2014:
 NDAFs høstkurs i rehabilitering og smertebehandling i Sandvika med forelesninger i blant annet smertefysiologig og smertebehandling, nevrologi og nevrologisk rehabilitering, samt generell fysioterapi. Sunniva foreleste også selv på dette kurset i temaet "Relevant treningsfysiologi for rehabilitering og forskjellige treningsmetoders effekt på kroppen".
Seminar i sportsmedisin for hund ved NMBU Veterinærhøgskolen med foreleser Jerry Vanek.
2012:
7th International Symposium on Veterinary Rehabilitation and Physical Therapy i Wien, Østerrike; Siste nytt innenfor hofteleddsdysplasi, ryggproblemer og sportsmedisin.
2007:
Rehabiliteringsseminar på Gardermoen arrangert av Eukanuba. Foreleser Barbara Bockstahler.
Rehabiliteringsseminar i Kristiansand arrangert av Hill’s.
2006:
Hydroterapi for hund ved Jan F. Andersens kurssenter på Hønefoss med foreleser Lowri Davies.

Andre fagfelt:

2017:
Kurs i palpasjon med Lennart Sjøstrøm i regi av Orion Pharma
Fagseminar i kirurgi med Thomas Sissener, Namsos
London Vet Show med forelesninger innenfor nevrologi, regenerativ medisin, sportsmedisin mm
2015:
NDAFs vårkurs i sårbehandling med foreleser Georgie Hollies.
2014:
NDAFs vårkurs i væskebehandling og blodoverføring ved NMBU veterinærhøgskolen med foreleser Bert-Jan Reezigt.
2013:
Royal Canins Nurse Academy. Tema: Klinisk ernæring til katt og hund.
Fagseminar i kirurgi i Namsos.
2012:
Kurs med Fagforbundet og Lifeline. Innhold: Kundebehandling, tannbehandling og klinisk ernæring.
2010:
Kurs i blodanalyse på klinikken i regi av Hill's og Kruuse. Innhold: Introduksjon til blodanalyse, hvordan optimalisere prøvetaking og resultater, tolkning av lever, nyre og pankreas, viktige komparative forskjeller mellom hund og katt, tolkning av hematologi.
2007:
Anestesikurs på Lillestrøm i regi av orion pharma, Animal Health. Innhold: fysiologi, premediaksjon, gassanestesi, total intravenøs anestesi (TIVA), introduksjon av ventilator/respirator under anestesi, klinisk monitorering før, under og etter operasjon.
NDAFs høstkurs i radiologi. Innhold: grunnleggende om røntgen og de forskjellige radiologiske hjelpemidlene, posisjonering og forberedelser av røntgen pasienter, forberedelser og posisjonering av pasienter til ultralyd, strålevern.
2006:
NDAFs vårkurs i tannbehandling i Fredrikstad.
2005:
NDAFs vårkurs i håndtering og administrering av medikamenter. Innhold: feilkilder ved medikamenthåndtering, dosering og legemiddelregning, og håndtering av ulike legemidler.
Hill's kostrådgiverskolen: alle trinn.

Hospitering

2016:
3 dager på Queen Mother Animal Hospital/Royal Veterinary College avdeling for nevrologisk fysioterapi.
2011:
2 dager på Aquadog i Sandvika.
1 dag på rehabavdeling på NVH.
2006:
6 uker på rehabavdelingen på NVH.
1 uke på rehabavdelingen på Blå Stjernan i Gøteborg.

Fordypningsoppgaver

• Fordypningsoppgave om rehabilitering etter korsbåndsskade hos hund, som en del av dyrepleierutdannelsen
  • Fordypningsoppgave om rehabilitering etter prolaps hos hund, som en del av rehabiliteringskurs ved SLU i Sverige.

I tillegg til kursene listet her deltar Sunniva hver år på flere dags- og kveldskurs innenfor forskjellige emner.