Telefon: 72 60 60 50
Mandag - Fredag: 8:00 - 16:00
Drop-in, Mandag og Torsdag: 16:00 - 18:00
Kun butikk, Tirsdag og Onsdag: 16:00 - 18:00
Veterinærvakt

Back on Track

Vi har tidligere bestilt opp Back on Track produkter til pasienter som har hatt behov for det eller til eiere som har hatt ønske om dette. Nå har vi imidlertid planer om å ha produktene fra Back on Track fast i butikken vår.

Om Back on Track

Back on Track er navnet på et utvalg av produkter som virker via infrarød varme. Ved å kombinere moderne, vitenskapelig tekstilteknologi med tradisjonell kinesisk medisin, produserer Back on Track produkter som kan hjelpe mennesker, hester og hunder.

Back on Track produktene består av polyester og polypropylen fiber med innsmeltede keramiske parikler. Når de kjeramiske partiklene blir oppvarmet av kroppsvarme blir infrarød varmestråling reflektert og stimulerer blodsirkulasjonen i muskulatur og ledd.

Hva skiller Back on Track fra andre tekstiler?

Isolasjonsmaterialet i vanlige klær, f.eks. bomull, ull og neopren, er designet for at varmen som kroppen gir fra seg beholdes i luftlaget mellom huden og tekstilene. Back on Tracks produkter fungerer derimot ved at varmestrålingen fra kroppen treffer de keramiske partiklene i tekstilene og reflekteres tilbake til kroppen. Dette gjør at man i tillegg til en økt varmeeffekt også får tekstiler med god pusteeffekt uten at varmeevnen forsvinner.

Hvilke effekter har Back on Track?

  • Økt blodsirkulajon
  • Reduserer muskelspenninger
  • Bedre restitusjon
  • Reduserer smerte og hevelse

Når bør man bruke Back on Track?

Back on Track kan brukes forebyggende av alle mennesker og dyr. Produktene kan gjerne benyttes under oppvarming og nedvarming i forbindelse med aktivitet. Mange dyr og mennesker med f. eks. artroser og problemer av kronsik art har meget god effekt av Back on Track.

For mer detaljer info om Back on Track kan du gå inn på: http://www.backontrack.com/.

Hvilke Back on Track produkter fører vi?

I butikken har vi kun Back on Track til hund. Vi har imidlertid mulighet til å bestille opp produkter både til menneske og hest etter ønske.

Oversikt over produkter og priser til hund:

Hundesenger

Hundefilten har mange bruksområder; den kan for eksempel brukes som underlag i bilburet sånn at hunden holder seg varm. Den kan også legges i hundesengen for å varme og myke opp ledd og muskler.

Hundefilt 50x68 cm 364,-


Reisesengen er enkel å ta med seg og kan puttes i en medfølgende pose. Perfekt til å ha med når man er på reise, men kan også brukes som liggeunderlag i bil eller inne i hundesenga for å holde muskulatur og ledd myk og smidig. Reisesengen har antisklibelegg under sånn at den ligger i ro.

Reiseseng 55x60 cm 529,-
Reiseseng 80x100 cm 1048,-
Reiseseng 100x120 cm 1369,-


Sengetrekket er laget av et slitesterkt materiale og består av Back on Track stoff med 100% polypropylen. Tilgjengelig i størrelser som passer vanlig brukte hundesenger. Trekket kan vaskes i maskin.

Sengetrekk 45x45 cm 400,-
Sengetrekk 60x70 cm 499,-
Sengetrekk 70x85 cm 549,-


Leddbeskyttere

Carpal/mellomhånds-beskytter er ideell for hunder med svake carpalledd (mellomhender) som følge av operasjon, forkalkninger eller skader på sener/leddbånd. På grunn av Back on Tracks varmende effekt vil ikke produktene kun ha en lindrende og støttende effekt, de vil også kunne påskynde helningen. Beskytteren har tre borrelåser som gjør at den sitter godt og er lett å justere. Størrelsen måles ved å måle omkretsen rundt carpus/mellomhånden. Str S = bredde 14 cm og høyde 11 cm. Str M = bredde 15 cm og høyde 12 cm. Str L = bredde 18 cm og høyde 14 cm.

Carpal/mellomhånds-beskytter str S, M, L 220,-


Hasebeskytteren er laget for hunder med svake haser som følge av operasjon eller pga artrose eller skader på ligamenter eller sener. Hasebeskytteren virker både stabiliserende og varmende og hjelper til med å påskynde heling. Hasebeskytteren kan også brukes på frambeinet på samme måte som carpalbeskytteren, den snus da oppned. Om hunden er mye i aktivitet med beskyttelsen på sitter hasebeskytteren gjerne bedre på enn carpalbeskytteren. Hasebeskytteren har fire borrelåser. Selges parvis. For rett størrelse mål over og under haseleddet. Str S = høyde 18,5 cm, øvre kant 16 cm og nedre kant 12 cm. Str M = høyde 20 cm, øvre kant 17 cm og nedre kant 13 cm. Str L = høyde 22 cm, øvre kant 20 cm og nedre kant 16 cm.

Hasebeskytter str S, M, L 498,-


Dekken til hund

Størrelsene måles i centimeter fra manken til halefestet

Nettdekkenet er fôret med det keramiske stoffet på innsiden. Nettet former seg lettere etter kroppen enn andre stivere stoffer og har derfor en smidigere passform. Dette gjør at hunder som ikke synes det er noe kjekt å ha på dekken gjerne aksepterer det lette nettdekkenet. Dekkenet kan brukes under andre dekken eller når du vil ha et dekken som er tynt og smidig under trening, etter bading eller når regn har gjort pelsen våt. Pelsen tørker raskere siden nettdekkenet slipper igjennom fukt. Det er reflekser på sidene. Det er mulig å regulere hovedåpningen over manken for optimal passform.

Nettdekken str 21-40 cm 560,-
Nettdekken str 43-59 cm 660,-
Nettdekken str 63-91 cm 770,-
Nettdekken dachs 46-54 cm 660,-


Hundedekkenet er sydd i svart polyester som er vannavvisende og pustende. Dekkenet er fôret med det keramiske stoffet på innsiden. Det er reflekser på begge sider av dekkenet.  Det er mulig å regulerere hovedåpningen over manken for optimal passform. Elastiske beinsnorer bak. Hull i nakken for å feste bånd. Glidelås ved halen i tilfelle hunden har en hale som peker oppover.

Hundedekken 21-40 cm 560,-
Hundedekken 43-59 cm 831,-
Hundedekken 63-91 cm 883,-
Hundedekken dachs 46-54 cm 659,- 


Fleecedekkenet er sydd i sort fleece. Det er mulig å regulere åpningen ved manken for optimal passform. Dekkenet har elastiske beinsnorer bak. Åpning ved nakken for å kunne feste båndet. Glidelås ved halen i tilfelle halen peker oppover.

Fleecedekken 21-40 cm 560,-
Fleecedekken 43-59 cm 660,-
Fleecedekken 63-91 cm 770,-


Regndekkenet er et tynt dekken i Back on Track stoff som holder hunden din tørr i all slags vær. Takket være Back on Track stoffet kan hunden beholde varmen uten å bli overopphetet. Ytterstoffet er i sterk ripstoff kvalitet med en høy pusteevne og tapede sømmer. Den gode passformen gjør at dekkenet beskytter hundens viktigste muskelgrupper og det følsomme området rundt magen.

Regndekkenet har flere smarte løsninger slik som doble reimer som holder opp magestykket. Dette gjør at regn og vann renner av dekkent og ikke samles opp i magestykket. Åpning for kobbelet dekkes av ekstra stoff for å holde vannet ute. Det er mulig å justere størrelsen ved nakken og over manken for optimal passform. Dekkenet har justerbare og utbyttbare elastiske beinsnorer bak. Dekkenet er også utstyrt med reflekser på sidene. Dekkenet har ekstremt god vannavstøtende og pustende egenskaper.

Regndekken uten fôr 21-40 cm 579,-
Regndekken uten fôr 43-59 cm 679,-
Regndekken uten fôr 63-91 cm 849,-


Et fôret regndekken i Back on Track stoff som holder hunden din tørr i all slags vær. Takket være Back on Track stoffet kan hunden beholde varmen uten å bli overopphetet. Ytterstoffet er i sterk ripstoff kvalitet med en høy pusteevne og tapede sømmer. Den gode passformen gjør at dekkenet beskytter hundens viktigste muskelgrupper og det følsomme området rundt magen.

Regndekkenet har flere smarte løsninger sliks om doble reimer som holder opp magestykket. Dett gjør at regn og vann renner av dekkent og ikke samles opp i magestykket. Åpning for kobbelet dekkes av ekstra stoff for å holde vannet ute. Det er mulig å justere størrelsen ved nakken og over manken for optimal passform. Dekkenet har justerbare og utbyttbare elastiske beinsnorer bak. Dekkenet er også utstyrt med reflekser på sidene. Dekkenet har ekstremt god vannavstøtende og pustende egenskaper.

Regndekken foret 21-40 cm 663,-
Regndekken foret 43-59 cm 831,-
Regndekken foret 63-91 cm 883,-

Smådyrvakt i Trøndelag

I blant skjer det ting utenfor våre åpningstider, og da er det godt å vite at du kan nå oss eller våre kolleger på vakttelefonen. Ved behov, rykker vi ut til klinikken for å hjelpe. Tre klinikker deler vakten, men telefonnummeret er alltid det samme: 908 10 100.

Smådyrvakt i Trøndelag er et samarbeid mellom Sveberg Dyrehospital, Melhus Dyreklinikk og AniCura Dyresykehus Stjørdal, og sikrer deg veterinærvakt hele døgnet i Trøndelag.

Vi bemanner vakttelefonen utenom våre egne åpningstider, mellom 16:00 og 08:00 hver dag og hele døgnet i helger og på helligdager. Når du ringer, får du beskjed om hvilken klinikk som har vakt, og hvor du eventuelt skal møte opp om det er nødvendig for oss å se på dyret ditt.

Her finner du kontaktinformasjonen til våre samarbeidspartnere i dyrlegevakten:

Melhus Dyreklinikk

AniCura Dyresykehus Stjørdal

For mere info se her:

Velkommen til oss!

Harrison's Bird Foods

God ernæring er noe av det viktigste man skal tenke på når man holder fugler til kjæledyr. Dårlig ernæring er årsaken til 90% av alle helseproblemer hos tamfugler,  og den vanligste årsaken til tidlig død. Harrison's Bird Foods er en serie organiske dietter for tamfugler, og er utarbeidet av veterinærer og ernæringseksperter med fugl som fagfelt. Årsaken til Harrison's fokus på organiske råvarer er at fugler er svært sensitive for sprøytemidler, og kan påvirkes sterkt dersom dietten man gir dem er behandlet med dette.

Det finnes mange ulike valg på markedet når man skal velge dietter til fugl.

Frøblandinger
– En diett basert kun på frøblandinger vil ikke være tilstrekkelig for fuglens næringsbehov, og man har funnet ut at de vanligste frøblandingene mangler minst 32 essensielle næringsstoffer for fugl. Man kan ofte se at fugler som er tilvent frøblandinger vil ha vanskeligere for å lære seg å spise mer næringsnyttige dietter, og at de ofte plukker ut frø og velger og spise disse fremfor noe annet.
Frukt og grønnsaker
– Enten som en diett alene, eller som supplement til frøblandinger vil gi samme problem som ved fôring med frøblandinger da de tilfører lite eller ingen av de 32 manglende essensielle næringsstoffene for fugl. Et annet problem er at mye av det man kan få kjøpt av frukt og grønnsaker ofte blir dyrket med hurtig vekst og stor størrelse som mål, noe som vil gå ut over kvaliteten på næringsstoffene de inneholder. Husk også at fugler er svært sensitive for sprøytemidler, noe frukt og grønnsaker ofte er behandlet med.
«Menneskemat»
- En diett basert på våre matrester vil ikke bare ha mangel på de essensielle næringsstoffene for fugl, men kan også være rett og slett farlig for fugler å spise, enten det er fet og salt mat som pizza, potetgull, eller grønnsaker som kål og avocado. Adferdsproblemer hos tamfugler har også ofte en sammenheng med rutiner der fuglen får spise av vår mat.
Etterligning av ville fuglers dietter
– Er egentlig en god tanke, men det vil være praktisk umulig for oss å vite hvilken diett en vill fugl vil spise fra dag til dag, og fra sesong til sesong. Stor fare for at vi ikke klarer å fôre med tilstrekkelig mengde essensielle næringsstoffer.
Fargede pellets
– Morsomme farger og former på tamfuglers pellets har vist seg å bety mer for eiere enn for fuglen som skal spise det. Fordi fugler spiser kjent mat, vil fugler som er «trent» til å spise fargede pellets ha vanskelig for å gå over til mer næringsnyttige dietter. Dette vil være til stor ulempe for fuglen da fargede pellets ofte er laget av blant annet mel og restprodukter av frøblandinger, noe som fort vil gi mangel på de essensielle næringsstoffene de trenger.

Vi har i dag blitt mer bevisste på hva dårlig ernæring gjør med både oss og våre kjæledyr. Likevel er det mange kjæledyr som har unødige lidelser som følge av dietten de spiser, derfor er det viktig at vi setter oss inn i dyreartens behov, og at vi setter krav til produktene vi gir dem.

Harrison's Bird Foods inneholder:

  • Ingen kjemiske sprøytemidler som insekticider, herbicider eller fungicider.
  • Ingen konserveringsmidler.
  • Ingen kunstige fargestoffer, søtningsmiddel eller smakstilsetninger.
  • Ingen overdoserte vitaminer.

Harrison's Bird Foods kontrollerer alle sine produkter for sykdomsfremkallende bakterier, mugg og ulike naturlige enzymer for å sikre produktenes sikkerhet. Diettene inneholder ingen kunstige tilsetninger, og ingen biprodukter, men er laget av naturlige fullkorn og belgfrukter noe som kan bety at farge, tekstur og utseende på fôret kan være ulikt fra pose til pose.

Ved fullfôring med Harrison's kreves det lite eller ingen næringssupplering.

Selv om noen fugler som har blitt vant til å spise en type diett kan være vanskelig å konvertere til mer næringsnyttige dietter, er dette ikke umulig og det finnes mange nyttige tips man kan ta bruk i overgangen. Ta kontakt med oss dersom du ønsker kostholdsrådgivning av din tamfugl.

Vi har foreløpig ikke alle Harrison's dietter inne, men alle kan skaffes etter etterspørsel.

Fôring og forberedelser til jakta

Hvordan bør en toppatlet spise under jakta?

Av Dag Wilhelmsen, Veterinær, Royal Canin

Nå bør du og hunden din være klar for jakta. Du har trent og vet at børsa virker og skuddene sitter der de skal. Bikkja har du trent med og du har store forventninger til den rutinerte hunden. Eller er du kanskje litt spent på hvordan unghunden klarer seg i år, i fjor var den jo litt for ung. Heldigvis bruker de fleste mye tid på å forberede seg selv og hunden på jakta. Slutt er de tidene hvor hunden stod i ei kort lenke det meste av året for bare å skulle prestere under jakta.

De fleste hundeeiere fôrer i dag hunden sin på et godt tørrfôr igjennom hele året. De store fôrprodusentene slik som Royal Canin bruker store summer hvert eneste år på forskning på hundemat. Vi har sett at forskjellige variabler som størrelse, aktivitet eller rase spiller inn på hva slag fôr som er optimalt for den enkelte hunden.

Fett

Vi vet alle at jakthunder skal ha tilført mer energi under jakta. Dette er hunder som ofte skal løpe over store områder over flere dager. Dette krever at hunden får tilført store mengder energi i fôret. Her nytter det nok ikke å bare gi en større mengde av det normale fôret. Enkelte hunder vil ha problemer med å spise en så stor mengde fôr. Videre vil en så stor mengde fôr kunne føre til at man ikke får et optimalt opptak av næringsstoffene. Derfor har Royal Canin utvikler 2 fortyper beregnet på aktive hunder.Energy 4300 er på hunder i roligere trening. Mens Energy 4800 er fôret du skal gi de siste 3 – 4 ukene frem mot jakta og under jakta.  

Energy 4800 inneholder 30 % fett. Dette fordi det er især fett som blir brukt som energikilde under lange økter. Men fett er ikke bare fett.Energy 4800 inneholder mye kokosfett som er en kortkjedet fettsyre. Det at fettsyren er kortkjedet betyr at fettet er lettere å frakte inni mitokondriene i cellene som er kroppens energifabrikk.

Det er også viktig å huske på, at jo kaldere det er jo mer energi bruker hunden din. Ved minus 10 grader vil energibehovet kunne øke med 60 % i forhold til vanlig stuetemperatur.

Protein

Det er ikke bare fett som er viktig for hunden under trening og jakt. Proteiner er også viktig for å bygge opp og bevare muskulaturen under trening og jakt. Hos Royal Canin benytter vi oss av L.I.P. proteiner. En av de viktige proteinkildene iEnergy 4300 ogEnergy 4800 er hvetegluten. Hvetegluten har en opptakelighet på ca 98 %. Forskning har også vist at et optimalt proteinnivå vil kunne redusere risikoen for skader under trening og jakt.

L.I.P.= Low Indegestible Proteins

Dette er proteiner som blir tatt opp meget godt i tynntarmen. Det er en meget lav uførdøyelig (indegestible) del som kommer ut i tykktarmen. Vi har nesten halvert den ufordøyelige delen. Dette gjør at man utnytter proteinene bedre. Det blir mindre ufordøyd protein i tykktarmen. Ufordøyd protein i tykktarmen vil kunne føre til gjæring, løsere avføring og mer tarmgass.

Forhindre løs avføring

Svært mange jegere opplever at hunden får løs avføring under jakta. Dette er noe som vil tappe hunden for væske og krefter. Dette problemet kan skyldes dårlig opptaklighet av fôret, at hunden har spist noe den ikke tåler så godt, eller rett og slett stress. Vi som fôrprodusenter kan gjøre mye for å redusere dette problemet for hunden. I Energy 4300 og Energy 4800 er det skall av loppefrø (Psyllium). Loppefrøskall regulerer transporten av tarminnholdet igjennom tarmen og binder til seg en del væske. Dette vil sikre en optimalt fungerende tarm.

Beskytt leddene

Essensielle fettsyrer som EPA og DHA virker betennelsesdempende. Dette kan være viktig hos jakthunder som under jakta påfører leddene sine store belastninger. Dette kan gi ømme ledd og kanskje en betennelse i leddene. Videre vil man i Energy 4300 og Energy 4800 finne hydrolysat av krepsdyr (glucosaminkilde) og kondroitin som vil kunne beskytte og hjelpe til med å beskytte selve leddbrusken mot slitasje. Alt for at du skal få en hund som har optimalt fungerende ledd under hele jakta.

Under jakta

Fôr tidlig om morgenen slik at det gjerne går 1 ½ time før du går ut. Under rast i løpet av dagen kan du gi en liten porsjon høyenergifôr. Hos dyrlegen din kan du også få Royal Canin Convalescence support.

Dette er et fôr som fås både som våtfôr eller i pulver til å røre ut i vann. Royal Canin Convalescence support er beregnet til hunder som er svært syke eller trenger til å komme til hektene etter en operasjon.  Dette er svært energirikt og vil med fordel kunne gis som en ”snack” under kortere raster. Etter jakten venter du ca 1 ½ til 2 timer før du gir kveldsmaten.

Væske

Det er viktig at hunden din får i seg nok væske i løpet av en dag i terrenget. Mange hunder er flinke til å drikke underveis. Men om du er bekymret for at hunden din ikke får i seg nok væske så kan veterinæren din hjelpe deg. Der finner du Royal Canin Rehydration support.

Dette er et pulver (elektrolytter: mineraler) som røres ut i vann. Gi dette ofte til hunden men i små mengder. Elektrolyttene gjør at hunden beholder væsken bedre i kroppen. Når våre idrettsstjerner er i trening og konkurranse, drikker heller ikke de kun vann. De drikker gjerne vann med elektrolytter.

Husk hunden din er en toppatlet. Den kan kun yte optimalt om alle forhold, også fôringen, er optimal.

Lykke til!

Kilde til artikkelen, og Royal Canins jakthundsider finnes her

Ansatte

Veterinærer

Nicholas Morgan - Veterinær, Daglig leder og Faglig ansvarlig

Nicholas ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgkole i 2006. Etter endt utdannelse jobbet han flere år ved Kristiansand dyreklinikk før han startet Sveberg Dyrehospital sammen med Sunniva i 2011. Hovedinteresseområder er kirurgi, halthetsutredninger, sportsmedisin og bildediagnostikk. Innenfor kirurgi utfører han det aller meste fra bløtvevskirurgi til avansert ledd-, bein- og ryggkirurgi. I 2015 ble Nicholas ferdig med etterutdanning i veterinær kiropraktikk ved "International Academy of Veterinary Chiropractic" (IAVC) i Sittensen, Tyskland. I tillegg til sine spesialfelt har Nicholas gjennom mange år opparbeidet seg bred poliklinisk erfaring. Nicholas er ekstremt nøye og opptatt av å gjøre en god jobb og du kan være trygg på at ditt dyr får den beste behandling uavhengig av art, rase og problem.

Nicholas har avtale med NKK om røntgen for HD, AD, spondylose og kneleddsartrose hos boxer og røntgenundersøkelse av ryggsøylen hos dachshunder, samt avtale med NKK om undersøkelse for patellaluksasjon. Han er dessuten en av få veterinærer i Norge som er sertifisert til å utføre PennHIP undersøkelser av hofteledd.

Nicholas sitter i veterinærkomiteen i Norges hundekjørerforbund, er medlem i "International Sled Dog Veterinary Medical Association" (ISDVMA) og har vært løpsveterinær i alle hundekjøringsgrener; langdistanse, mellomdistanse, sprint, nordisk og barmark. Han er i tillegg ivrig hundekjører selv og trener og konkurrerer med sine vorsteh i nordisk stil og barmark hundekjøring.

Utdanning/kurs

Solveig S. Aaknes - Veterinær

Solveig ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole i 2011. Etter endt utdannelse jobbet hun ved Strinda Smådyrklinikk før hun begynte ved Sveberg Dyrehospital i januar 2013. Solveig er en allsidig veterinær med bred poliklinisk erfaring. I tillegg er hun spesielt interessert i reproduksjon, obstetrikk og tenner og har etterutdanning innenfor begge disse feltene. Hun er imøtekommende og engasjert i arbeidet sitt og sørger for at både eiere og pasienter føler seg trygge og godt ivaretatt. Solveig er lidenskapelig opptatt av hundetrening og jobber også en del som instruktør. Hjemme har hun fem korthårete vostehhunder, driver oppdrett og sitter i avlsrådet i vorstehhundklubben. Solveig er ivrig jeger og konkurrerer med hundene på jaktprøver, apportprøver, utstilling, lydighet og rallylydighet.

Solveig har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Utdanning/kurs

Andrea Bodd Jenssen - Veterinær

Andrea ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2013. Hun har tidligere jobbet ved flere forskjellige klinikker, blant annet Trøndelag dyreklinikk, og har opparbeidet seg variert erfaring innen smådyrpraksis. Andrea begynte hos oss i august 2015. Andrea er en engasjert veterinær som hele tiden er opptatt av å holde seg faglig oppdatert. Hun bruker god tid på hver enkelt pasient og legger stor vekt på å få en god dialog med eier for få en så optimal oppfølging som mulig. Andrea er spesielt interessert i indremedisin og tar for tiden en del etterutdanning innenfor dette feltet. Hjemme har Andrea en Portugisisk Vannhund som heter Wilma.

Andrea har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Utdanning/kurs

Kathrine Børstad - Veterinær

Kathrine ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2016. Etter endt utdannelse jobbet hun flere år ved Helgeland Dyreklinikk i Mosjøen før hun begynte hos oss i januar 2019. Kathrine er et skikkelig arbeidsjern, samtidig som hun er veldig strukturert og rolig. Hennes spesialfelt er tenner og kirurgi og planen framover er å spisse kompetansen enda mer innenfor kirurgi og dette får hun gode muligheter til hos oss. I tillegg til sine spesialfelt er Kathrine en rutinert allrounder som også gjør en glimrende jobb i poliklinikken, samt at hun har mye erfaring med akuttmedisin etter å ha hatt mye døgnvakt både ved tidligere arbeidsplass og hos oss.

Dyrepleiere

Sunniva Morgan - Autorisert dyrepleier og Rehabiliteringsterapeut

Sunniva ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole våren 2006. Etter endt utdannelse jobbet hun i flere år ved Kristiansand dyreklnikk før hun startet Sveberg Dyrehospital sammen med Nicholas i 2011. Sunniva har allsidig erfaring innen de fleste arbeidsområder som dyrepleier og har tidligere jobbet mye med anestesi, røntgen og inneliggende pasienter. Rehabilitering og fysioterapi (spesielt manuell terapi), fysisk trening av hund, skadeforebygging og sportsmedisin er hennes hovedinteresser og hun har omfattende etterutdanning og over 10 års erfaring innenfor feltet. I tillegg til all etterutdanning innenfor fysioterapi har Sunniva omfattende etterutdanning også innenfor smertebehandling og medisinsk akupunktur. Som den eneste i Norge innhar hun tittelen "Certified Veterinary Pain Practitoner (CVPP)" via International Veterinary Academy of Pain Management (IVAPM) og "Nurses Certificate in Western Veterinary Acupuncture and Chronic Pain Management (NCertWVA &CPM)" via European School of Veterinary Postgraduate Studies (ESVPS).

Sunniva har hatt mange forskjellige dyr oppigjennom årene; alt fra hest til vandrendepinner. Nå har hun to vorstehre og mye av fritiden går med til hundekjøring, turer og trening av hundene. Sunniva har bloggen og facebooksiden "Sprek Hund" hvor hun skriver om aktive hunder, fysisk trening av hund, skadeforebygging og rehabilitering. Hun har også et nyhetsbrev som omhandler samme tema, og som kommer ut 4 ganger i året. Ønsker du å motta nyhetsbrevet kan du sende klinikken en mail.

Sunniva er medlem av Norsk dyrepleier- og assistentforening (NDAF), Norsk Forening for Universitetsutdannede Rehabiliteringsterapeuter for Dyr (NFURD), International Association for Veterinary Rehabilitation and Physical Therapy (IAVRPT) og International Veterinary Academy of Pain Management (IVAPM). Sunniva har tidligere sittet flere år i kurskomiteen i NDAF og har den siste tiden vært sentral i dannelsen av NFURD hvor hun nå sitter i kurskomiteen.

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Utdanning/kurs

Hanne Cecilie Fiskå - Autorisert dyrepleier/ledende dyrepleier

Hanne fullførte dyrepleierstudiet ved Hansenberg i Danmark i oktober 2010. Siden 2006 og frem til hun begynte hos oss i februar 2013 jobbet hun på dyreklinikk i Bergen. Hanne er en erfaren allrounder innen de fleste områder på klinikken og er spesielt interessert i anestesiovervåkning og smertebehandling i tillegg til pleie og assistanse av operasjonspasienter. Mye av etterutdanningen hennes er innenfor disse feltene og hun har blant annet fullført SEVUs kursserie innenfor anestesi og analgesi (smertebehandling). I tillegg til å jobbe i klnikken er Hanne ledende dyrepleier ved klinikken og har en del faglig og administrativt ansvar, samt personal ansvar

Hjemme har hanne Staffordshire Bull Terrier-tispen Mali og bruker det meste av fritiden sin på hund og friluft.

Utdanning/kurs

Marianne Wikdahl - Autorisert dyrepleier

Marianne har en Bachelor of Science (Hons) i Veterinary Nursing og Practice Administration fra University of Bristol i 2011. Under studiet hadde hun praksis på Langford Veterinary Services som er det største henvisnings hospitalet i Sør-Vest England. Her fikk hun variert arbeidserfaring innen de fleste arbeidsområder som dyrepleier. Fra 2012 og frem til Marianne begynte hos oss i 2017 jobbet hun på Calgary North Veterinary Hospital & Emergency Services i Canada. Her fikk hun meget god erfaring innenfor akuttmedisin, anestesi, smertebehandling, intensivbehandling, prøvetaking og laboratoriearbeid, samt pleie av inneliggende pasienter både ved kirurgisk og medisinsk avdeling. Hun jobbet også mye med eksotiske dyr og har derfor bred erfaring med behandling av både kanin, gnager, fugl, reptiler og amfibier. Vi er veldig glade for å ha en dyrepleier med så bred erfaring med i teamet vårt

Hjemme har Marianne kaninen Lilo som er meget aktiv på instagram under navnet "lilobinkypants".

Aurora Sitje - Autorisert dyrepleier

Aurora fullførte dyrepleierstudiet ved Hansenberg i Danmark våren 2018. Under studiet hadde hun praksis ved Dyreklinikken i Bamble hvor hun også jobbet fra hun var ferdig utdannet og frem til hun begynte hos oss våren 2019. Aurora er spesielt interessert i rehabilitering og fysioterapi og godt i gang med utdannelse til rehabiliteringsterapeut/CCRP (Certified Canine Rehabilitation Practitioner) ved universitetet i Tennessee. Hun kommer til å jobbe sammen med Sunniva på rehaben og etterhvert ta egne rehabiliteringspasienter, samt blir også å treffe ellers i klinikken.

Hjemme har Aurora en Breton og en chinchilla.

Assistenter

Cesilie Melhus Ovesen - klinikkassistent

Cesilie begynte å jobbe hos oss i januar 2018 og det er vi veldig glade for! Cesilie har fra før mange års erfaring fra arbeid i dyrebutikk og har både kursing og mye erfaring med ernæring og kundebehandling fra tidligere. Cesilie er ekstremt serviceinnstilt og du treffer henne stort sett i resepsjonen hvor hun gjør sitt beste for å yte så god service som mulig samtidig som hun alltid har et stort smil om munnen. I tillegg til resepsjonsarbeid har Cesilie ansvar for bestilling av varer, i tillegg til at hun assisterer veterinærer og dyrepleiere ved behov og har ansvar for renhold og orden. Hjemme har Cesilie staffordshire bull terrieren Mellie som hun konkurrerer med i blant annet lydighet og rallylydighet

Ingvild Tronsmo - Dyrlegesekretær

Vi ble først kjent med Ingvild da hunden hennes, Kajakk, gjennomgikk en større operasjon hos oss, etterfulgt av hyppige besøk for fysioterapi i etterkant. Etter dette har vi ikke klart å gi slipp på Ingvild og hun jobbet først hos oss en periode som praktikant i 2013 før hun ble fast ansatt året etter. Ingvild ble våren 2015 ferdig med en utdannelse som dyrlegesekretær. I tillegg til at hun ofte er å treffe i resepsjonen har Ingvild også en del administrative oppgaver. Hun er dessuten ansvarlig for butikken vår og bestilling av varer og forbruksmateriell, i tillegg til en del renhold.

 Anita Teigen - klinikkassistent

Anita jobbet hos oss som vikar en periode i 2012 og har i tillegg mange års erfaring som klinikkassistent fra Stjørdal dyreklinikk. Hun har også drevet eget hundepensjonat. Anita ble fast ansatt hos oss i 2017 og med mange års erfaring er hun en rutinert assistent og hjelper til med det meste av arbeidsoppgaver på klinikken. Hun er alltid blid og har stor omsorg for våre firbeinte pasienter. Hjemme har Anita en katt, en chihuahua, en engelsk setter og en pointer. Hun har drevet aktivt med hund i mange år og har også erfaring som oppdretter.

Monica Trøan Westrum - klinikkassistent

Monica begynte hos oss våren 2019. Hun har tidligere mye erfaring fra ulike serviceyrker, og denne erfaringen, i tillegg til å ha en naturlig teft for kundebehandling, kommer godt med i jobben hos oss. Monica er alltid blid og har skikkelig ståpå vilje, samt lærer fort og dette gjør at hun har glidd rett inn i teamet vårt. På privaten driver Monica et lite oppdrett av Maine Coon og kan sies å være godt over snittet katteinteressert, i tillegg til at hun har mye erfaring med hund fra tidligere. Hos oss kommer hun til å jobbe allsidig i klinikken og vil bli å treffe både i resepsjonen og som assistent for veterinærer og dyrepleiere.

Line Kristin Dahlstrøen - klinikkassistent/dyrepleierstudent

Line begynte å jobbe hos oss sommeren 2016 og jobbet deretter som assistent to ettermiddager i uka, i tillegg til at hun stiller opp som ekstrahjelp i ferier. Høsten 2017 begynte Line på dyrepleier studiet i Bodø og har hatt praksis hos oss i forbindelse med studie, i tillegg til at hun har jobbet som vikar i ferier. Line har også studert husdyrvelferd på HiNT på Steinkjer.