Telefon: 72 60 60 50
Mandag og Torsdag: 8:00 - 18:00
Tirsdag og Onsdag: 8:00 - 16:00
Fredag: 8:00 - 15:00
Veterinærvakt

Rehabilitering

På Sveberg Dyrehospital har vi en velutstyrt rehabiliteringsavdeling. Her kan vi tilby blant annet trening i vanntredemølle, massasje, elektroterapi, akupunktur, treningsterapi og fysikalsk behandling. Vi kan også gi hjelp og oppfølging ved slanking. Har du en hund som trenes hardt kan vi dessuten gi råd om trening og skadeforebygging, og tilby alternativ trening i form av trening i vanntredemølle. Vi har dessuten friske hunder innom til massasje.

Rehabilitering etter skader og operasjoner har lenge vært vanlig innenfor humanmedisin. De siste årene er denne typen behandling også blitt mer og mer vanlig innenfor veterinærmedisinen. I veterinæremedisin har det tildigere vært mye fokus på diagnostiske prosedyrer og kirurgisk behandling og rehabiliteringsbiten har vært neglisjert. Dette er hedligvis i ferd med å endre seg og vi synes det er viktig å bidra til denne positive utviklingen med å tilby rehabilitering og fysioterapi til våre pasienter.

Rehabilitering foregår alltid i nært samarbeid mellom rehabiliteringsterapeut, veterinær og eier. Dette gjør at vi får et så optimalt resultat som mulig.

Dyrepleier Sunniva Morgan har hovedansvaret for rehabiliteringsavdelingen. I tillegg til dyrepleierutdannelsen fra Norges veterinærhøgskole har hun har omfattende etterutdanning innenfor rehabilitering, fysioterapi og massasje. Blant annet har hun universitetsutdannelse i rehabilitering av hund og hest fra Sveriges landbruksuniversitet i Skara. Hun er utdannet hundefysioterapeut fra Naturmedicinsk Hälsocenter i Gøteborg. I tillegg er hun diplomert hundemassør fra Axelsons Bodywork School i Oslo. Hun har skrevet to fordypningsoppgaver om rehabilitering; «Rehabilitering etter korsbåndskade hos hund» under dyrepleierstudiet og «Håndtering og rehabilitering av hunder med ryggprolaps» som del av utdannelsen ved SLU.

Har du spørsmål om rehabilitering, lurer på om dette kan være noe for ditt dyr eller ønsker å bestille time er det bare å ta kontakt.